Perusohjeita

Murekemassa

  • 400g jauhettua lihaa, kalaa tai kanaa/broileria
  • 1dl korppujauhoja
  • 1-2 kananmunaa
  • 1-2dl nestettä
  • mausteita
Sekoita mausteet korppujauhoihin. Turvota korppujauhot nesteessä, lisää kananmunat ja jauhettu liha/kala/kana. Muotoile pulliksi, pihveiksi tai murekkeeksi. Paista pannulla tai uunissa.

Katso myös:  lihapullat kolmella tapaan, pääsiäisen jauhelihamureke, lindsrömin pihvit, kalamurekepihvit, broilerpihvit


Keittopohja 1

  • 1rkl ruokaöljyä
  • 1 pieni sipuli
  • pala purjoa
  • 1-2 porkkanaa
  • pala lanttua
  • pala palsternakkaa
  • pala juuriselleriä tai oksa lehti/varsiselleriä
  • 3-4 isoa kiinteää perunaa
  • 1l vettä
Kuori ja pilko kaikki ainekset, laita peruna kylmään veteen odottamaan. Kuullota sipulit ja purjo öljyssä. Lisää juurekset ja kuullota niitäkin hetki.  Lisää vesi ja keitä kasviksia hetki. Lisää perunat.

Katso myös: jauhelihakeitto,

Keittopohja 2

  • 1rkl öljyä
  • 1pieni sipuli
  • pala purjoa
  • 1-2 porkkanaa
  • 3-4 isoa kiinteää perunaa
  • 8dl vettä ja 2dl kermaa
Kuori ja pilko kaikki ainekset, laita peruna kylmään veteen odottamaan. Kuullota sipulit ja purjo öljyssä. Lisää porkkanat ja kuullota niitäkin hetki.  Lisää vesi ja keitä hetki. Lisää perunat. Lisää kerma ennen tarjoilua.


Kiusaus perusohje

  • 1l perunasuikaleita
  • 1 sipuli
Tai
  • Pieni pussi perunasipulisekoitusta
  • suolaa, pippuria
  • 4dl kermaa
Laita peruna- ja sipulisuikaleet uunivuokaan, lisää mausteet ja kerma. Hauduta uunissa kypsäksi. 175°c n. 1h

Katso kiusausohjeita


Perunasose



  • 6-8 jauhoista perunaa
  • vettä
  • 2-3dl maitoa
  • (2-3rkl voita)
  • suolaa, (sipulijauhetta)
Kuori ja pilko perunat. Keitä vähässä vedessä kypsäksi.  Kaada ylimääräinen vesi pois ja vatkaa sähkövatkaimella soseeksi. Lisää maito ja mausteet.




Hiutalepuuro

  • 1 l vettä
  • 4-5dl hiutaleita
  • suolaa
Lisää hiutaleet kylmään veteen ja kiehauta. Laske lämpö pienelle ja hauduta kannen alla kypsäksi.

Ei kommentteja: