torstai 19. kesäkuuta 2014

Broiler-kasvispata



  • 300-400g maustamatonta broileria
  • 2 porkkanaa
  • 1 iso paprika
  • 1 sipuli
  • tilkka vettä
  • mausteita: suolaa, pippuria, currya, paprikajauhetta
Pese, kuori ja pilko kasvikset. Paloittele broileri. Kuullota sipuli pannussa ja lisää porkkanat, mausta suolalla ja pippurilla. Siirrä kasvikset pannun toiseen reunaan. Mausta ja ruskista broilerin palat pienissä erissä kauniin värisiksi. Lisää tilkka vettä ja kypsennä kunnes porkkanat ovat lähes kypsiä ja lisää paprikat. Kypsennä kunnes paprikat ovat hivenen rapsakoita. Lisää tarvittaessa mausteita.

tiistai 10. kesäkuuta 2014

Jauheliharisotto



  • 200-300g jauhelihaa
  • 2 pientä porkkanaa
  • ½-1 pss herne-maissi-paprikaa
  • 3dl riisiä
  • n.8-9dl vettä tai kasvislientä
  • 1 sipuli
  • ruokaöljyä
  • mausteita
Paista jauheliha kevyesti. Kuori ja pilko sipuli ja porkkanat. Kuullota sipuli pannulla  lisää porkkanat  ja riisi. Lisää kasvisliemi tai vesi pienissä erissä. Kun riisi on lähes kypsää lisää herne-maissi-paprikat ja mausteet.