perjantai 13. joulukuuta 2013

Maidottomat ja munattomat piparkakut

  • 2dl siirappia
  • 2dl sokeria
  • 250g maidotonta margariinia
  • 1 rkl kanelia
  • 1 tl inkivääriä
  • 1 tl pomeranssinkuorta
  • 1 tl neilikkaa
  • 2 tl kardemummaa
  • 1 dl kaurakermaa
  • 2-3 tl soodaa
  • 1 dll appelsiinimehua
  • 11-12 dl vehnäjauhoja
Kiehauta siirappi, sokeri, margariini ja mausteet ja anna maustua pienellä lämmöllä n. 15 minuuttia. Anna seoksen vähän jäähtyä. Lisää kaurakerma, appelsiinimehu ja osa jauhoista, muista sekoittaa sooda osaa jauhoista. Lisää jauhoja kunnes taikina on sopivaa. Taikinan kuuluu olla vähän löysää, koska se laitetaan kovettumaan jääkaappiin ennen leipomista.
 
Kauli seuraavana päivänä ja ota muoteilla piparkakkuja, paista 200 asteisessa uunissa kauniin värisiksi.

Ei kommentteja: