perjantai 20. joulukuuta 2013

Piparijäätelö




Piparkakun makuinen jäätelö syntyy kätevästi kotikonstein seuraavalla reseptillä:
  • 1litra vaniljajäätelöä
  • n.½ dl siirappia
  • 2tl lusikkaa piparkakkumaustetta tai 1tl kanelia + ½tl inkivääriä +½tl neilikkaa
  • muutama piparkakku murusina ja muutama koristeeksi

Ota jäätelö pehmiämään huoneenlämpöön. Kiehauta siirappi ja mausteet. Lisää pari ruokalusikallista jäätelöä siirapin sekaan ja anna jäähtyä. Nyt kannattaa olla ripeä: Vatkaa jäätelö vatkaimella pehmeäksi. Lisää maustesiirappi pehmenneeseen jäätelöön. Sekoita lopuksi piparimurut massaan. Syö heti "pehmiksenä" tai jäädytä jäädyke- savariini- tai kakkumuotissa ennen tarjoilua. Nosta jäädytetty jäätelö hetkeksi huoneenlämpöön ennen tarjoilua. Koristele piparkakuilla ja nauti.
Ohjeen voi toteuttaa myös ilman siirappia, mutta maku ei silloin ole niin "piparinen" kuin siirapin kanssa.

Ei kommentteja: