tiistai 23. heinäkuuta 2013

Kanakastike kolmella tapaa

Currykanakastike
(vaaleakastike perusohje 1)

Perusaineiden lisäksi:
  • curryjauhetta
  • suolaa, mustapippuria
  • 2-3dl kypsää kanaa/ broileria
Lisää curryjauhe kattilaan aluksi öljyn kanssa, paahda hetki ja jatka kastikeen valmistusta ohjeen mukaan. Lisää kypsä kana/broileri valmiiseen kastikkeeseen. Mausta suolalla ja pippurilla.


Kana-paprika-ananaskastike
(vaaleakastike perusohje 1)

Perusaineiden lisäksi:
  • n. 300g marinoituja (esim. hunaja) tai marinoimattomia broilersuikaleita
  • 1rkl ruokaöljyä
  • pala purjoa
  • puolikas paprika
  • pieni purkki ananaspaloja
  • loraus kermaa
  • (currya, paprikajauhetta , suolaa, mustapippuria) 
Leikkaa purjo ja paprika suikaleiksi. Kuullota purjo. Lisää broilersuikaleet ja paista ne kauniin väriseksi (lisää marinoimattomaan lihaan mausteet). Jatka kastikkeen valmistamista lisäämällä pannulle perusohjeen öljy/ voi ja jauhot. Valmista kastike ohjeen mukaan. Lisää paprika nesteen kanssa yhtä aikaa, jotta se ehtii vähän kypsyä. Lopuksi lisää ananaspalat ja kerma valmiiseen kastikkeeseen.


Nopea kanakastike
(vaaleakastike perusohje 2)

 Perusaineiden lisäksi:
  • n. 300g marinoituja broilersuikaleita
Ruskista broilersuikaleet pannulla, ja nosta ne kattilaan. Valmista kastike pannun huuhdeliemestä ohjeen mukaan.

Ei kommentteja: